Snooker biljart is fun

SN-120x65
SN-120x75
SN-1050-6 snooker- en/of poolballenset

Snooker is een gekend biljartspel. Aan de tafel? Twee spelers of twee ploegen. Op het einde van het spel blijft alleen de witte bal over. Alle andere ballen speelt u uit het spel. In totaal tellen we tweeëntwintig ballen waarvan vijftien rode. De zes andere ballen hebben de kleur geel, groen, bruin, blauw, roze en zwart. En zoals gezegd is er één witte speelbal. Soms speelt u met een kleinere set van zeventien ballen. Dat is handiger bij kleinere tafels.

 

Snooker tafels: de afmetingen

Een snookertafel voor wedstrijden is groter dan een gewone biljart- of pooltafel. Snookertafels hebben zes pockets of gaten. Er is een pocket in elke hoek en in het midden van de twee lange banden van de snookertafel. Onderaan hangt een net. Daarin speelt u de ballen.

 

Snooker biljart: de spelregels

De opdracht? Speel een rode bal in een van de zes gaten. Zit die binnen? Dan mag u een bal met een kleur kiezen om op te spelen. Speelt u die bal ook weg? Dan legt u hem terug op de snookertafel en speelt u opnieuw op een rode bal. En zo gaat het verder totdat alle rode ballen verdwenen zijn. Als laatste speelt u de gekleurde ballen in de pockets. De volgorde hangt af van de kleur, en dus van de waarde van de bal.

 

Snooker tafels tegen betaalbare prijzen

Rustiek, klassiek, full size of revolutionair? Bij K Sport Supply vindt u snooker tafels in alle maten en gewichten. Zowel voor professionele spelers en amateurliefhebbers. Maar altijd tegen betaalbare prijzen.